Víkendové rybaření – Vilém Grim

Červenec se blíží ke svému konci a tak jsem se opět rozhodl, že vyrazím na náš svazový rybník. Tuto výpravu chci chytat především na “zapáchající” boilies z tohoto důvodu volím boilies s příchutí “oživlá mrtvola” a “bahenní patentka”, které jsem den předtím vložil do dipu

Ihned po nahození prutů, jsem na lovné místo “nakobroloval” cca. 2kg krmného boilies. Do půlnoci ovšem žádný záběr nepřišel. Vše si však nahrazuji druhý den, kdy se snažím co nejvíce experimentovat a pod háček nastražuji krmné boilies “bahenní patentka” toto boilies se při kontaktu s vodou začne odlupovat a ihned jsem dostal záběry od mnoha kapřích dorostenců, všechny tyto ryby jsou krásně rostlé a vím, že jednou budou chloubou tohoto revíru. Odpoledne, ale začne foukat velmi silný nárazový vítr a na celém rybníku se dávají do pohybu všelijaké odřezky a větve s trním, které spadly do vody když na protější straně prořezávali stromy a keře. Velice často se mi stává, že na vlasci nacházím zamotané větve. Díky tomu, mi výrazně prořídne zásoba olůvek, závěsek a návazců, ale i s tím musí každý rybář počítat.

V neděli ráno si vše částečně vynahradím, když přišla jízda od krásně rostlého lysce který měřil okolo 75cm.

Vím, že rybařina není jen o velkých rybách, ale také o chvílích strávených u vody s přáteli a člověk by se měl radovat z každé ryby, kterou chytí a vrátí vodě, protože jedině takhle se s ní ještě v budoucnu může setkat.

Facebook
Facebook
YouTube
INSTAGRAM