BACKLEADS (předšpičková olova) NOVINKA LÉTA 2018

Jsme tu s další novinkou mimo oblast nástrah a krmení! Tentokrát jsem opět zabrousil do dílny ELNER-BAITS a vytvořil pro vás produkt, který dnes patří k neodmyslitelné výbavě moderního kapraře. Jedná se o předšpičková olova neboli ,,BACKLEADY“ , bez kterých si já neumím ve většině situací nahozené pruty vůbec představit. Tato pomůcka vám zaručeně ,,prošlape“ cestu k větším úspěchům. Pokud se chcete specializovat na lov těch největších ,,profesorů“ v daném revíru, je potřeba si uvědomit, že jsou to většinou velmi zkušení, staří mazáci, kteří svoje krmné trasy znají velmi dobře a do detailu. Mnohokrát se za svůj život setkali s napnutým vlascem, který určitě nemají spojený s ničím pozitivním. Ne-jednou totiž viděli, jak při této situaci jejich ,,kolega“ z hejna, proti své vůli mizí směrem ke břehu a dává ostatním jasně najevo, že je něco špatně.

Pomocí této pomůcky, kterou nasadíte na vlasec před špičku prutu docílíte toho, že se vámi napnutý vlasec vedoucí k nástraze položí a krásně kopíruje dno. Zamezíte tak tomu, aby ryba, ať už pomocí postranní čáry, nebo samotným dotekem, přišla do styku s napnutým vlascem vedoucím sloupcem, od prutu k vaší nástraze.

Naše BACKLEADY jsou vyvinuty tak, aby co nejvíce kopírovali dno a vlasec opravdu ležel přímo na dně, né jako tomu bývá u spousty výrobců, kdy je očko backleadu příliš vysoko a ryba tak při prorývání dna, tak či tak na vlasec narazí. Celková výška backleadu je cca 2cm , což zaručí, že olovo po uchycovací kroužek zapadne do jemného bahýnka či jiného jemného povrchu, které je téměř na většině revírů. To zaručí, že vlasec opravdu kopíruje dno a ryba má tak minimální šanci ho zaznamenat. Další výhodou těchto olov je, že si sami zvolíte, jak daleko je po vlasci pustíte od špičky prutu. Pokud tak učiníte jen kousek před prut, docílíte toho, že máte před sebou volnou cestu a nenajedete si tak při zdolávání do druhého prutu. Uchycovací kroužek je uzpůsoben tak, že je na jedné straně více zasazen do olova a na druhé méně. Pravě stranou, která je zasazena méně budete backlead nasazovat na vlasec. Další výhodou našich předšpičkových olov je jejich bílá signální barva. To oceníte například v situaci, kdy vám olovo spadne do trávy a co si budeme povídat, stávají se nám tyto situace u vody dost často. Stejně tak je backlead lépe viditelný při večerním zdolávání, kdy po rozsvícení baterky krásně vidíte, kde vám sjíždí po vlasci směrem k rybě.

Backleady jsme vytvořili v gramážích 15,20,25,30,40g což vám dává na výběr zvolit optimální zátěž vlasce, podle toho v jaké vzdálenosti od břehu chytáte.

PRO PRODEJCE PREZENTAČNÍ DESTIČKA ZDARMA !

Výhody našich backleadů oproti konkurenci:

  • nízko posazené zavěšovací očko pro lepší kopírování dna
  • signální bílá barva pro lepší orientaci
  • výběr z pěti gramáží pro jakoukoliv situaci
Facebook
Facebook
YouTube
INSTAGRAM